Szijjártó Péter: Megkezdődik a dél-ázsiai térség valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektje

K EPA20220112034
2022.01.12. 10:15 Módosítva: 2022.01.12. 11:53

Megkezdődik Srí Lankán a dél-ázsiai térség valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektje, amelynek keretében a Betonútépítő Zrt. két nagy felüljárót épít meg a főváros közelében, tudatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Colombóban.

A minisztérium közleménye kifejti, hogy a tárcavezető arról számolt be, hogy a kormány mindig is kiemelt támogatást biztosított a nemzetközi piacokra kilépő és ott sikereket elérő magyar vállalatoknak.

Most olyan sikertörténet indul el, amelynek keretében egy magyar építőipari vállalat a valaha volt legnagyobb magyar útépítési projektet valósítja meg a világnak ebben a térségében

– fogalmazott a politikus, aki arról is tájékoztatott, hogy húszmilliárd forintos fejlesztés keretében két nagy felüljárót épít meg Colombo közelében a Betonútépítő Zrt., ezzel is hozzájárulva a helyi autópálya-fejlesztési program sikeréhez. A beruházás a magyar Eximbank kötött segélyhitelével valósul meg.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is informál, hogy a projekt előreláthatólag 2023 októberére fog lezárulni. Az építkezéshez szükséges fémszerkezeteket már gyártják Nyíregyházán, és idén márciusban megkezdődik a kiszállításuk, így májusban elindulhat a munkálatok látványos része.

Szijjártó Péter colombói látogatásakor többek között a Srí Lanka-i kormányfővel, illetve a kereskedelmi, az oktatási, az útügyi és a külügyminiszterrel is találkozik. 

(Borítókép: Gamini Laksman Peirisz Srí Lanka-i külügyminiszter [j] Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Colombóban 2022. január 12-én. Fotó: MTI / EPA / Chamila Karunarathne)  • Hírek
  • Megtakarítás