Menczer Tamás: Sose volt annyi hazai befektetés, mint tavaly

D NOE20211126003
2022.01.13. 21:18
Menczer Tamás államtitkár szerint mind a keleti, mind a nyugati vállalatok egyaránt fontos befektetési célországként tekintenek Magyarországra. Soha nem volt még annyi hazai befektetés, mint tavaly: 5,9 milliárd euró összértékben történtek beruházások.

A külügyminisztériumhoz tartozó befektetési ügynökség 422 olyan projektet irányított tavaly, amelynél pozitív befektetési döntés született, rekordmértékű, 5,9 milliárd euró értékben – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalán. 

A tanácsadó kiemelte, hogy a befektetések 65 ezer munkahely megőrzését és 14 ezer új munkahely létrehozását segítették elő. A KKM 96 nagyberuházást tart nyilván, és a legtöbb munkahelyet a dél-koreai cégekhez kötődő befektetések teremtették. A legtöbb projekt Németországból érkezik, és dobogós lett az Egyesült Államok is. 

Menczer Tamás szerint mind a keleti, mind a nyugati vállalatok egyaránt fontos befektetési célországként tekintenek Magyarországra. Hozzárakta, hogy magyar cégektől is érkeztek beruházások, ebből összesen 14 volt.  

Mindez azt mutatja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megőrizzük a munkahelyeket és újakat hozunk létre, Magyarország előre megy, nem hátra

– zárta mondanivalóját Menczer Tamás.

(Borítókép: Menczer Tamás 2021. november 26-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)