Erik, Alexandra
EUR 385,26 Ft
USD 365,58 Ft
11 °C
23 °C

Megvan, ki építi a Budapest–Belgrád-vasútvonal északi szakaszát

2022.01.14. 15:24

A FeSo Konzorcium nyerte el a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. közbeszerzését a Ferencváros állomás és Soroksár közötti vasútvonal fejlesztésére – szúrta ki a VG az európai közbeszerzési értesítő friss számában.

A Budapest–Belgrád-vasútvonal északi szakaszát jelentő projekt megvalósítására a V-Híd Építő Zrt. és a China Railway Magyarország Kft. közösen adta be a győztes ajánlatot.

A FeSo Konzorcium mellett a STRABAG Vasútépítő Kft. is pályázott.

A beszerzés – amely nem kapcsolódik európai uniós alapokból finanszírozott projekthez vagy programhoz – végleges összértéke nettó 173,63 millió dollár (mai árfolyamon több mint 54 milliárd forint). A szerződés eredetileg becsült összértéke egyébként némiképp magasabb, 173,7 millió dollár volt.

A megállapodást január 2-án kötötték meg a felek. Az eljárás eredményéről szóló tájékoztatóból ugyanakkor az is kiderül, hogy az ajánlatkérő, tehát a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. feltételes beszerzési eljárást indított és folytatott le, mivel a fedezet nem áll rendelkezésre. „Az ajánlatkérő az eljárást lezáró döntést meghozta azzal, hogy a szerződés hatályba lépésének feltétele a fedezet rendelkezésre állása” – idézi a dokumentumot a VG.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét