Ivó, Milán
EUR 383,21 Ft
USD 365,24 Ft
6 °C
26 °C

Többen is kórházba kerültek a komáromi akkumulátorgyárból rosszullét miatt

2022.01.23. 22:03

Tizennégy embert kellett kórházba vinni szerdán rosszullét miatt a komáromi akkumulátorgyárból, ahol információk szerint több dolgozónál is szédülés, hányás és orrvérzés jelentkezett – számolt be az RTL Klub híradója.

A cég csütörtökön arról tájékoztatta a csatornát, hogy az érintettek közül már mindannyian jól vannak, és haza is mehettek a kórházból. Az RTL Klub úgy tudja, az üzemben már korábban is történt hasonló eset. 

A gyár egy korábbi munkavállalójának élettársa arról tájékoztatta a híradót, hogy párját védőfelszerelés nélkül küldték akkumulátorcellákat selejtezni még tavaly nyáron, a művelet közben pedig hidrogén-fluorid szabadulhatott fel, amitől mindhárman kórházba kerültek.

Az RTL Klub információi szerint legalább az egyikük maradandó tüdőkárosodást szenvedett.

A szerdai incidens miatt többen is felkeresték a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségét (VDSZ). Székely Tamás, a szervezet elnöke elmondta: a cég esetében már korábban is felvetődött több olyan munkavédelmi kérdés, amely valamilyen eljárást indokolt.

A híradó megkeresésére a Miniszterelnöki Sajtóiroda azt válaszolta, hogy a kormányhivatal korábban már kötelezte a munkáltatót az előírás szerinti védelem és a megfelelő hatékonyságú egyéni védőeszközök biztosítására, valamint munkavédelmi bírságot szabott ki.

Az viszont nem derült ki, hogy pontosan mi történt akkor és az sem, hogy a gyár mekkora pénzbüntetést kapott. Az érintett cég jövő hétre ígért részletesebb tájékoztatást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek