Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Gazdát cserélt a Rákóczi út ikonikus épülete

B RKL20171007041
2022.01.27. 15:30
Az R70 Office 10,8 milliárd forintért kelt el, az új tulajdonos az Épkar Zrt.

Új tulajdonosa van a Rákóczi út ikonikus irodaházának. A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közlemény szerint az Épkar Zrt. vásárolta meg a budapesti Rákóczi út 70.-ben található épületet. A tranzakciót a vállalat az MNB Növekedési kötvényprogramja keretében kibocsátott kötvények forrásából finanszírozta, a vételár 10,8 milliárd forint volt – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az épület több mint 19 ezer négyzetméternyi irodát és 430 parkolóhelyet foglal magában.

A vállalat korábban már bejelentette, hogy az MNB Növekedési kötvényprogramja keretében összesen 11 milliárd forintnyi összértékben kötvényt bocsát ki, és a kötvénykibocsátás során kapott tőkéből szerezték most meg a Belváros egyik meghatározó irodaháza, az R70 Office tulajdonjogát – szemlézte a vállalat Facebook-közleményét a Magyar Építők. Az irodaház korábbi tulajdonosa az osztrák CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft volt. 

A közlemény szerint az irodaház kiválasztásánál kiemelkedő fontosságú volt a befektetői érdekek védelme. Az Épkar magán- és középületek, ipari és sportlétesítmények építésével, valamint ingatlanok fejlesztésével, hasznosításával és karbantartásával, kisebb részben bérbeadással, illetve építőanyag-kereskedelemmel foglalkozik. A Szeivolt család tulajdonában lévő Épkar és az ötvenszázalékos tulajdonukban lévő Magyar Építő Zrt. az állami, építőipari beruházások egyik nagy szereplője: a Magyar Építő volt a fővállalkozó-kivitelezője a napokban átadott – közel harmincmilliárd forintos beruházási értékű – Magyar Zene Házának is.

(Borítókép: Az R70 Office Complex irodaház udvari üvegfalán tükröződik az épület többi része a VII. kerület Rákóczi út 70–72.-ben. Fotó: Róka László / MTVA / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek