Innovációs központot hoznak létre Baranyában

2022.01.31. 15:29
Egyetemi és vállalkozói ötletek, szolgáltatások, termékek válnak megismerhetővé az innovációs központban. Erről egyezség is született.

Innovációs központot hoznak létre Baranyában. A helyi kis- és közepes vállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget adó centrumról a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, a megyei gazdaságfejlesztő társaság és az iparkamara írt alá megállapodást Pécsett.

Az innovációs központ a tervek szerint néhány hónapon belül megnyílik. Őri László (Fidesz–KDNP), a megyei önkormányzat elnöke azt mondta: a megye gazdaságának motorjai az innovatív kisvállalkozások, hiszen jelentős mértékben hozzájárulnak Baranya gazdaságának fejlesztéséhez, ezért kiemelten fontos összefogásuk és segítésük – tudósított a távirati iroda.

Rabb Szabolcs, az iparkamara főtitkára hangoztatta: az új központ révén az innovatív megoldásokban élen járó helyi vállalkozások és az egyetem egy helyszínen ismertethetik majd ötleteiket, szolgáltatásaikat, termékeiket.

Miseta Attila rektor megjegyezte: az egyetem nemcsak a dél-dunántúli régió legnagyobb foglalkoztatója, de az innovációban is élen jár.

Hozzáfűzte: az új központ segítheti, hogy az eddigieknél több, az egyetemi ötletekből sarjadó kreatív kezdeményezés, szabadalom leljen piacra.

A helyi gazdaságfejlesztő társaság egy éven keresztül finanszírozza a központ számára az irodahelyiséget, az adminisztrációt és nyújt segítséget a központ népszerűsítésében.