Béremelésről döntött a Tesco, de 248 ezer nettónál többre ne számítsanak

2022.02.03. 06:09
7,4 milliárd forint összértékben növeli a béreket és juttatásokat a munkavállalóik részére a Tesco áruházlánc magyar részlege – jelentette be a cég.

Közleményük szerint sikeresen megállapodtak a 2022/2023-as üzleti évet érintő bérfejlesztésről a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ), valamint az Egyenlő.hu nevű szakszervezettel.

A megállapodás szerint a bérek átlagban 10 százalékkal fognak nőni ebben az évben, erre mintegy 3,4 milliárdot fordít a cég. A tavalyi megállapodásokhoz képest már idén januártól és márciustól, két lépcsőben emelik a béreket – írták. 

Kifejtették azt is, hogy ezenkívül további 4 milliárd forintot fordítanak arra, hogy az alkalmazottak jövedelmét gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal egészítsék ki.

Közleményük szerint mindezek által 2022. március 1-jétől az elérhető maximális jövedelem átlagos műszakpótlékkal, túlórával, vásárlási kedvezménnyel, cafeteriával és a lokációs pótlékkal együtt bruttó 374 ezer (nettó 248 ezer) forintra emelkedik. Lokációs pótlék nélkül ugyanez bruttó 344 ezer (nettó 228 ezer) forintnak felel majd meg.

(via tesco.corporate.hu)