Szijjártó Péter nagy bejelentése

2022.02.08. 15:08
A 2021-es év brutális exportrekordot hozott Magyarországon, amivel a kivitel mértéke 14 százalékkal nőtt, amivel a világgazdasági nehézségek ellenére is sikerült elérni a 119 milliárd eurót – közölte Szijjártó Péter Ózdon.

A tárca által közzétett közleményben a külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: ennek eléréséhez olyan kormányzati döntések voltak szükségesek, amelyek a munkahelyekre, a fejlesztésekre és a beruházásösztönzésre helyezték a hangsúlyt a segélyosztás helyett.

A rekorddöntéshez szükség volt a magyar munkavállalók kiváló teljesítményére és azokra a bátor vállalatokra, amelyek a koronavírus-világjárvány ideje alatt is mertek fejleszteni, és termékeikkel új piacokat tudtak szerezni a világban

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki hozzátette: Magyarországon soha annyian nem dolgoztak korábban, mint jelenleg.

A tárcavezető közölte, hogy Magyarország lakosságszámát tekintve csak 95. a világon, exportteljesítménye a 34. helyen áll a globális rangsorban. Ráadásul az utóbbi időszakban megfigyelhető volt a magyar tulajdonban lévő cégek megerősödése, és a nemzetközi sikerek is folyamatosak – tette hozzá.

Szijjártó Péter a medencegyártással foglalkozó, hazai tulajdonú Wellis Zrt. üzemcsarnokának átadásán vett részt Ózdon, ahol újabb kapacitásbővítő fejlesztést jelentettek be.

A tervezett kétmilliárd forintos projekthez 625 millió forintos összegű támogatást nyújt az állam, amely így száz új munkahely létrehozásához járul hozzá – adta hírül az MTI.