Csányi Sándor nevét használták fel pénzügyi csaláshoz

2022.02.15. 16:09
Közleményt adott ki az OTP Bank, amely szerint ismeretlen csalók visszaéltek Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével.

A közleményben leszögezték: Csányi Sándor soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről, és minden ilyen közléstől a leghatározottabban elhatárolódik. Az OTP vezetőjének nevével egyébként már 2020 augusztusában, valamint 2021 júniusában is próbálkoztak a csalók.

A Napi.hu most képernyőképet is készített arról a Google-hirdetésprogramból automatikusan betöltődő csalásról, amelyben ismét Csányi Sándor nevével éltek vissza:

Csányi.png
Kép: Napi.hu

Az OTP-közlemény szerint az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével, arcképével visszaélve, kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre.

A bűnözők mások mellett Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit is felhasználták arra, hogy TŐRBE CSALJANAK gyanútlan és hiszékeny embereket.

A csalók célja az, hogy valószínűtlen hozammal kecsegtető, befektetésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az emberek adatait és pénzét. Ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed.

Csányi Sándor a közlemény szerint azt kéri, hogy senki se dőljön be a csalásnak, és megtette a csalókkal szemben a szükséges bűntetőjogi lépéseket.

(MTI)