Végrehajtás indult Dzsudzsák Balázsék léghajógyárával szemben

TRAL7728
2022.02.19. 07:44
A NAV rendelte el.

A társaság cégkivonata szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területileg illetékes vámigazgatósága február 9-én végrehajtást indított a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben.

A cég tulajdonosai között ott van a Debrecennél futballozó, a magyar válogatottban 108 alkalommal pályára lépett Dzsudzsák Balázs is. A mostani végrehajtás arra utal, hogy a cég korábban adótartozást halmozhatott fel vagy elmaradhatott a késedelmi pótlék befizetésével.

Ugyanakkor az eljárás elindítása nem jelenti azt, hogy a cég automatikusan meg is szűnne. Gyakran előfordul, hogy az adóhivatal néhány nap vagy néhány hónap után megszünteti az eljárást, mivel az érintett cég időközben rendezni tudta tartozását a NAV-nál – írja a Menedzsment Fórum.

Az Első Léghajógyár Kft.-t még 2020 októberében jegyezte be a cégbíróság hárommillió forintos alaptőkével. Fő tevékenységei közé a légi és űrjárművek gyártása tartozik. A vállalat tulajdonosi köre a megalakulás óta jelentősen átalakult, a céget ugyanakkor három másik társaság hozta létre:

  • többségi tulajdonrésze volt a debreceni székhelyű RTS Vízvágó Kft.-nek,
  • mellette a kecskeméti Edubox Bt.
  • és a nyírlugosi Mopi–Trade Kft. rendelkezett tulajdoni hányaddal.

(Borítókép: Dzsudzsák Balázs. Fotó: Trenka Attila / Index)