Túl sok időbe telne, nem épít új gyárakat elektromos autóihoz a Mercedes

2022.02.21. 18:10
Meglévő üzemeit a Mercedes-Benz sorban átállítja elektromos autók gyártására. Úgy tervezik, az évtized második felében már csak elektromos autókat fognak gyártani.

A Mercedes-Benz nem tervez új üzemeket építeni elektromos autók gyártására, helyette fokozatosan állítja át üzemeit erre a célra, végül kizárólag elektromos autókat szándékoznak gyártani. Jörg Burzer termelési igazgató úgy véli, egy új gyár felépítése túl sok időbe telne. Szerinte a következő néhány évben már létrejönnek gyártósorok, ahol csak elektromos autókat gyártanak. Az üzemek teljes átállása az év közepére tehető – írta az MTI.

Idén már megkezdik az első EQE-modell gyártását Brémában. Ez az elektromos autómodell várhatóan 660 kilométeres hatótávval fog rendelkezni. Ha ez megvalósul, az nagyban segítené az elektromos autók értékesítését, ugyanis napjainkban az a legjelentősebb probléma, ami miatt elállnak a fogyasztók elektromos autó vásárlásától, hogy egy töltéssel nem jutnak vele messzire.

Később Pekingben tervezik az EQE elektromos modell további verzióinak gyártását.

Tavaly a Mercedes eladásainak nem sokkal több mint 2 százaléka volt elektromos modell. Úgy tervezik, hogy 2025-től ez az arány 50 százalék környékére fog emelkedni. Idén a cég már összesen 8 elektromos modellt szeretne kínálni a fogyasztók számára.