A Shell több kúton maximálja a tankolható üzemanyag mennyiségét

2022.02.22. 13:45 Módosítva: 2022.02.22. 13:45
A Shell, hazánk egyik legnagyobb nemzetközi energetikai vállalata mától tíz töltőállomáson bruttó ötvenezer forint értékre korlátozza az egyszeri üzemanyag-vásárlást; mostantól körülbelül száz liter vásárlását engedélyezik egy időben egyes kutakon.

Korábban már megírta az Index, hogy a kisebb kutakat működtető vállalkozások helyzete már-már kilátástalanná vált az üzemanyagárak maximálása miatt: a beszerzési árak nemrég elérték a tavaly novemberben bevezetett hatóságit, így teljesen eltűnt a kiskereskedelmi árrés.

Azonban a nagyobb energiavállalatoknál sem kecsegtető a helyzet, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az utóbbi hetekben a Shell-töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet – áll a vállalat sajtóközleményében. Ugyan már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell-töltőállomásokon, a vállalatnál februárban további növekedésre számítanak. A cég bejelentette, hogy

2022. FEBRUÁR 22-TŐL tíz SHELL-ÁLLOMÁSON TRANZAKCIÓNKÉNT MAXIMUM BRUTTÓ 50 EZER FORINT ÉRTÉKBEN LEHET VÁSÁROLNI; MAXIMUM KÖRÜLBELÜL 100 LITER TANKOLHATÓ BÁRMELY TÍPUSÚ ÜZEMANYAGBÓL.

Tehát a magánszemélyek továbbra is tele tudják tankolni az autójukat, a korlátozás inkább a tehergépjárművekre lesz hatással, és kizárólag a legfontosabb tranzitútvonalak mellett található töltőállomásokat érinti.

A következő állomásokon történtek korlátozások:

  1. Székesfehérvár M7 A
  2. Székesfehérvár M7 B
  3. Tata M1 A
  4. Tata M1 B
  5. Gelej M3 A
  6. Gelej M3 B
  7. Lajosmizse K/Bal
  8. Lajosmizse K/Jobb
  9. M7 Balatonkeresztúr A
  10. M7 Balatonkeresztúr B

(via Portfolio)