Háromszorosára emelik a mezőgazdasági források nagyságát

2022.02.22. 06:24
A jövőben a vidékfejlesztést Magyarország Kormánya háromszor akkora összeggel szándékozik támogatni, mint idáig. Ez azt jelenti, hogy idén összesen 4265 milliárd forintot fektetnek a magyar vidék szinten tartásába és fejlesztésére.

Az agrárminisztérium minisztere, Nagy István hétfőn elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy milyen tervei vannak az agrárminisztériumnak a vidékfejlesztés következő ciklusára. A járvány alatt a mezőgazdaság stratégiai ágazattá vált, mert ezen a területen nem lehet otthonról dolgozni, home office-ból, mert az állatokat etetni kell, a földet művelni.

Hangsúlyozta az agrárminiszter: a stratégia megkívánta, hogy megháromszorozzák a magyar vidékbe és mezőgazdaságba fektetett támogatást. Ez azt vonja maga után, hogy csak 2027-ig majdnem 9 milliárd forint megy fejlesztésre, ami mostanáig példátlan beruházás, és az ország számára sorsfordító versenyképességi javulást eredményez majd – írta az MTI.

Továbbra is szeretnék erősíteni a kormány és a gazdatársadalom közti szövetséget, ezért szeretnék, hogy a mezőgazdaságban dolgozók minden kérdésben a magyar kormányhoz forduljanak. Meg kell védeni Magyarország piacait, ezért a kormány szigorú határ menti ellenőrzéseket végez, hogy minden importtermék törvényesen érkezzen az országba, és ne rontsanak a Magyarországon kitermelt termékek árain.