Fellélegezhetnek a kutasok, nagykereskedelmi szinten is benzinárstopot vezettek be

PAP 2501
2022.02.28. 12:40
A kormány a mai naptól 480 forintban maximálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, hozzájárulva ezzel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez.

A Magyar Közlönyben ma megjelent kormányrendelet értelmében a mai naptól a benzinárstop már a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és a gázolaj literenkénti árát.

Az intézkedés célja, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat

– olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerkesztőségünknek küldött közleményéből. Mint írják, a kormány a magyar családok védelmében kitart a benzinárstop mellett, de ahogyan a koronavírus-válság kitörése óta minden lényeges kérdésben, úgy ebben is kikérte és figyelembe vette a vállalkozások véleményét.  

A tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-éig érvényben marad, ennek köszönhetően a magyar emberek a gázhoz és az áramhoz hasonlóan az üzemanyagért is az egyik legalacsonyabb árat fizetik Európában. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)