Még mindig óriási sláger a zöldhitel

2022.03.02. 06:56
A 200 milliárd forintos keretösszegű program célja, hogy minél több modern, energiatakarékos úgynevezett zöldotthon épüljön Magyarországon. A rendkívül kedvező, mindössze 2,5 százalékos kamatozású hitel hamar népszerűvé vált.

Továbbra is óriási népszerűségnek örvend a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly októberben elindított Zöld otthon programja; a jegybank legfrissebb statisztikai kimutatása szerint február 25-ig összesen 2519 szerződést kötöttek meg a programban részt vevő hitelintézetek mintegy 77 milliárd forintnyi összegben – írja a Világgazdaság.

A pénzintézet kiemeli, hogy egy hónappal ezelőtt ez a szám még 47 milliárd forint volt, és az akkori adatokhoz képest is nőtt az átlagos hitelméret is. Jelenleg az átlagos futamidő 20,8 év, az átlagos hitelméret pedig 30,6 millió forint.

Gyorsan és sokan lecsaptak a mindössze 2,5 százalékos kamatozású hitelre, mely egy 200 milliárd forintos keretösszegű program része, melynek célja, hogy minél több modern, energiatakarékos zöldotthon épüljön Magyarországon.