Mindig van lejjebb: 385 forint fölött az euróárfolyam

DSC7128
2022.03.04. 13:35

A pénteki kereskedésben folytatódik a forint vesszőfutása: egy óra után pár perccel 384,6-ig szaladt el a forint-euró árfolyam a Teletrader adatai szerint, majd gyorsan esett tovább, és átlépte a 385 forintot is. Vagyis alig lélegzetvételnyi szünetet, támaszt biztosított az árfolyamnak a Magyar Nemzeti Bank csütörtöki lépése, hogy 75 bázisponttal emelte az irányadó egyhetes betéti kamatot. Virág Barnabás, a jegybank alelnöke kedden erősítette meg, hogy az MNB kész bármikor bármilyen eszközzel beavatkozni az árfolyam stabilitása érdekében. 

A dollárral szemben is gyengült a pénteki kereskedésben magyar fizetőeszköz, 350,5 forintot adtak egy dollárért a befektetők. Majd gyorsan esett tovább 351,6-ig. 

Az angol fontért 465,8 forintot adtak, majd viszonylag rövid idő alatt 466,6-ig gyengült tovább. Míg a svájci frank 382 forint fölé emelkedett a kora délutáni kereskedésben, de gyorsan átlépte a 383,1-es szintet is.  

A befektetői reakciókat és az eladási hullámot az váltotta ki, hogy az éjjel az orosz csapatok tűz alá vették Európa legnagyobb atomerőművét Ukrajnában, és akadályozták az oltását is, majd a hírek szerint a nap folyamán el is foglalták a létesítményt. 

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, percről percre frissülő pénteki cikkünket itt találja.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!