Itt a vége, nincs több műanyag zacskó az Auchannél

2022.03.31. 20:34

Húsvét után eltűnnek az Auchan magyarországi áruházaiból a zöldség-gyümölcs, valamint a pékáru leméréséhez és hazaszállításához is használt műanyag zacskók, az úgynevezett rollbagek.

Az áruházlánc arról tájékoztatta az MTI-t, hogy április 19-től a vásárlók az árut már csak az eddig is használt környezetbarát csomagolóeszközökben vihetik haza.

Az Auchan tájékoztatásában arra is kitért, hogy a magyar piacon korábban még egyik lánc sem szánta rá magát hasonló lépésre, amivel a cég szerint úttörő lépést tesznek a fenntarthatósági stratégia következetes végrehajtásában.

A műanyag rollbagek helyett a többször használatos, egyszerre akár hat termék tárolására is alkalmas táskákat, háromdarabos, mosható retasakokat, valamint biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat kínálnak a zöldség- és gyümölcsosztályon.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.