Tesla: nem indulhat újra a sanghaji gyár április 4-én

2022.04.04. 08:46
Március vége óta áll a termelés az üzemben.

A Tesla értesítette a dolgozóit és a beszállítóit, hogy a sanghaji gyárban mégsem indul újra a normál üzemmenet április 4-én – ismertetett a Reuters egy velük megosztott belső közleményt.

A hírügynökség két forrásra hivatkozva korábban azt írta, hogy az amerikai autógyártó április 4-én akarta újraindítani az üzemet, mivel arra számított, hogy a dolgozói egy csoportját kiengedik a város által a Covid–19 megugró esetek leküzdése érdekében elrendelt zárlat alól. Annak ellenére gondolták ezt, hogy a legnagyobb kínai városban hihetetlen mértékben tombol a járvány. A közleményben talán éppen ezért, arra nem térnek ki, hogy egyáltalán mikor indulhat újra a rendes üzemi tevékenység.

A Tesla sanghaji gyárában, amely a kínai piacra gyárt autókat, egyben fontos exportközpont is, március 28. óta áll a termelés, miután a kínai kormány kétlépcsős lezárást rendelt el, ami az üzem területét is érintette. A cég abban reménykedett, hogy a leállás csak négy napra szól.

Heti szinten hatezer Model 3 és tízezer Model Y autó készül a sanghaji gyárban, de a vezérigazgató, Elon Musk csak ennyit írt a hivatalos Twitter-oldalára:

Ez egy kivételesen nehéz negyedév volt az ellátási láncok problémái és a kínai zéró-Covid politika miatt.