Mától ismét lehet pályázni elektromos kerékpárok beszerzésére

2022.04.14. 11:58
Csütörtöktől lehet pályázni elektromos rásegítésű kerékpár beszerzésére az egymilliárd forint támogatási keretösszeg erejéig – jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató program eddig több mint 6 ezer pedelec beszerzéséhez járult hozzá, a mostani szakaszban pedig további 10 ezer elektromos rásegítésű kerékpár vásárlását támogatja – írta az ITM.

Az új konstrukcióban egyszerűbb a jelentkezés:

  • a korábbi szakaszos helyett folyamatosan lehet benyújtani a pályázatokat, amire a keretösszeg kimerüléséig van lehetőség;
  • a vásárláshoz nincsen szükség munkaadói igazolásra, így kismamák, diákok, nyugdíjasok is igényelhetik a támogatást;
  • legfeljebb egy pedálszenzoros vagy nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt pedelec kerékpár utófinanszírozott támogatására lehet pályázni, a kereskedelmi forgalomban megvásárolható kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye 250 W vagy annál kisebb lehet.

A támogatás mértéke is emelkedett, hajtási rendszertől függően 90 ezer helyett 100 ezer, illetve 150 ezer helyett 180 ezer forint kapható – ismertette az ITM közleménye.