Óriási az igény a magán-egészségbiztosításra

D KOS20210430019
2022.04.19. 12:34
A magyarok többségének még nincs magán-egészségbiztosítása, pedig komoly igény mutatkozik erre a lakosság részéről – derül ki az EY reprezentatív kutatásából. A magánegészségügyi szolgáltatásoktól a megkérdezettek többsége leginkább gyors és könnyen elérhető ellátást vár el.

Tízből mindössze egy embernek van magán-egészségbiztosítása Magyarországon, de a lakosság több mint egyharmada nyitott lenne egy ilyen jellegű szolgáltatásra, derül ki az EY sajtóközleményéből. 

Egy szakorvosi és laborvizsgálatot tartalmazó alapcsomagért a magyarok 38 százaléka legalább havi 6 ezer forintot kifizetne,

míg egy átfogóbb, kórházi ellátást is tartalmazó csomagért a válaszadók közel negyede akár 10 ezer forint feletti összeget is költene havonta.

A magánbiztosítástól a megkérdezettek elsősorban azt várják el, hogy néhány napon belül kapjanak egészségügyi vizsgálati időpontot. De további fontos szempont az embereknek, hogy több helyszínen éjjel-nappal orvosi ügyelet álljon a rendelkezésükre. Ami meglepő, hogy a kedvező biztosítási díjak iránti igény csak ezt követi az embereknél.

A magyar társadalom a magánegészségügyi szolgáltatások és biztosítások iránt fokozódó érdeklődést mutat. A növekvő kereslet miatt egyre több hazai és külföldi szereplő lép be a piacra, ami kiélezi a versenyt az ügyfelekért

– emelte ki László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó területének vezetője.

Számos válaszadó úgy véli, egy magán-egészségbiztosítás elsősorban arra szolgál, hogy fedezze a biztosított egészségügyi ellátásának költségeit, és a kapcsolódó szolgáltatásokat ingyen igénybe vehessék.

Számos válaszadó eközben helytelenül azt feltételezi, hogy akiknek van magánbiztosítása, azok állami ellátásban is gyorsabban részesülnek, és nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetniük

– derült ki a EY felméréséből.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)