Elon Musk megvásárolta a Twittert

2022-04-24T195554Z 582575945 RC29NT9FNWXA RTRMADP 3 TWITTER-M-A-
2022.04.25. 21:56
Elon Musk körülbelül 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert – közölte a cég hétfő este.

Elfogadta hétfőn a Twitter mikroblog-szolgáltató vezetősége Elon Musk amerikai üzletember körülbelül 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, így a világ egyik leggazdagabb emberének kezébe kerül az egyik legbefolyásosabb közösségimédia-platform – számolt be az amerikai sajtó alapján az MTI.

A megállapodás értelmében a Twitter részvényesei a tervezett tranzakció lezárásakor 54,2 dollárt kapnak minden egyes törzsrészvényért. A hétfői megállapodásban szereplő részvényenkénti ár magasabb, mint az a nagyjából 48 dolláros árfolyam, amelyen a társaság papírja még Musk első bejelentése előtt forgott, de lényegesen alacsonyabb, mint a tavalyi 70 dolláros részvényárfolyam.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk korábban azt mondta: ez az utolsó és legjobb ajánlata, ezt Bret Taylorral, a cég igazgatótanácsának elnökével folytatott beszélgetésén is megerősítette, nem áll szándékában megemelni a felvásárlásra szánt összeget. Később azonban kiderült: a korábban tett ajánlatánál magasabb összeget, 46,5 milliárd dollárt is elő tud teremteni a tranzakció végrehajtásához.

Elon Musk április 4-én 9,2 százalékos tulajdonrészt szerzett a Twitterben, ezzel ő lett a cég legnagyobb részvényese. A vállalat ezt követően ajánlatot tett Elon Musknak, miszerint az igazgatótanács tagja lehet azzal a feltétellel, hogy a cégben nem szerez 14,9 százaléknál nagyobb részesedést. Elon Musk azonban felvásárlási ajánlatot tett a Twitter összes részvényére.

A SpaceX és a Tesla vezérigazgatója több Twitter-részvényessel tartott zártkörű találkozóján azt mondta, hogy a közösségi hálózatot „a szólásszabadság platformjává kívánja tenni szerte a világon”. 

Nem sokkal a Twitter megvásárlása előtt Elon Musk azt írta bejegyzésében, 

remélem, hogy még a legnagyobb kritikusaim is maradnak a Twitteren, mert erről szól a szólásszabadság.

A megvásárlásról szóló közleményben Elon Musk azt mondta, új funkciókkal akarja jobbá tenni a Twittert, valamint nyílt forráskódú algoritmusokkal növelné a bizalmat, legyőzné a spam botokat, és azonosítana az összes embert. 

Elon Musk szerint a szólásszabadság a demokrácia alappillére, a Twitter pedig egy digitális főtér, ahol az emberiség jövőjéről szóló kulcsfontosságú viták zajlanak.

(Borítókép: Dado Ruvic / Reuters)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!