Kiderült, mennyivel költöttek többet idén húsvétkor az OTP SZÉP-kártya birtokosai

2022.04.25. 19:12

Mintegy 2,1 milliárd forinttal költöttek többet húsvétkor a hosszú hétvégén az OTP SZÉP-kártyáinak birtokosai – írja a Világgazdaság. A kártya használatával az ügyfelek összesen 3,47 milliárdot fordítottak pihenésre vagy kikapcsolódásra.

A lap az OTP Pénztárszolgáltató adatai alapján arról is beszámolt, hogy a tavalyi évben húsvétkor 107, idén pedig 608 millió forintot költöttek a szálláshelyeken az OTP SZÉP-kártya-birtokosok.

2021-hez hasonlóan idén is a vendéglátóhelyek könyvelhették el a legnagyobb bevételt, mivel lényegében sikerült megduplázni a tavalyi 809 milliós eredményt az 1,6 milliárdot megközelítő forgalommal.

Egyéb szabadidős szolgáltatásokra a SZÉP-kártyások idén másfélszer akkora összeget, csaknem 700 milliót fordítottak. A jogszabály-módosítás miatt ebben az évben az élelmiszerboltok is felkerültek az elfogadóhelyek listájára, félmilliárd forint körüli bevétellel.

A közel 3,5 milliárd forintos húsvéti költés azt mutatja, hogy a hűvösebb idő ellenére is rengetegen pihentek, töltődtek fel az OTP SZÉP-kártya segítségével. Legyen szó belföldi utazásról vagy élményszerzésről, a hosszú hétvégék vagy akár hosszabb nyaralások tartalmas eltöltéséről, egyre többen ismerik fel és használják ki a kártyában rejlő lehetőségeket

– idézte a Világgazdaság Lendvai Mónikát, az OTP SZÉP-kártya üzletágvezetőjét.