Elon Musk: Megveszem a McDonald’sot is

2022-04-26T001138Z 186357323 RC2NUT946F9J RTRMADP 3 TWITTER-M-A-
2022.04.28. 09:49
Elon Musk, akit épp a világ leggazdagabb embereként jegyeznek, miután megvásárolta a Twittert, azzal poénkodott legújabb játékszerén, hogy melyik lesz a következő világmárka, amit megvesz. Azóta Donald Trump volt amerikai elnök is elárulta, visszatér-e a Twitterre.

A friss Twitter-tulajdonos Elon Musk, aki szemmel láthatóan nagyon élvezi új játékszerét, azon kezdett el viccelődni, hogy a Twitter után melyik legyen a következő népszerű világmárka, amit megszerez a népszerű közösségi oldal után. 

A poénkodást pedig stílusosan nyilván a Twitteren adja elő Elon Musk, aki egyik bejegyzésében arra buzdít, hogy tegyük szórakoztatóbbá a világszerte használt mikroblogfelületet.

A Tesla-vezér például arról posztolt csütörtök hajnalban, hogy bár csodákra nem képes,

megveszi a McDonald'sot is, hogy megjavítsa az összes fagylaltgépet.

Kokaint a Coca-Colába

Elon Musknak nagy tervei vannak a Coca-Colával is: visszacsempészné a népszerű üdítőitalba a kokaint.

Elon Musk szó szerint ezt írta a Twitter-bejegyzésben magyar idő szerint csütörtök hajnalban:

Következőnek a Coca-Colát veszem meg, hogy visszategyem bele a kokaint.

Elon Musk körülbelül 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert – közölte a cég hétfő este.

A megvásárlásról szóló közleményben Elon Musk azt mondta, új funkciókkal akarja jobbá tenni a Twittert, valamint nyílt forráskódú algoritmusokkal növelné a bizalmat, legyőzné a spambotokat, és azonosítaná az összes embert.

Mindeközben a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a közösségi hálózatot „a szólásszabadság platformjává kívánja tenni szerte a világon”.

Elon Musk szerint a szólásszabadság a demokrácia alappillére, a Twitter pedig egy digitális főtér, ahol az emberiség jövőjéről szóló kulcsfontosságú viták zajlanak.

De mit szól ehhez Donald Trump? 

Úgy tűnik, a tulajdonosválás és Elon Musk tervei egyelőre nem győzik meg Donald Trump korábbi Twitter-huszár amerikai elnököt, akit a 2020-as amerikai elnökválasztás után több nagy közösségi oldal mellett a Twitter is véglegesen tiltott felhasználói közül.

Az Egyesült Államok 45. elnöke a Fox Newsnak adott interjújában mondta el, hogy remekül érzi magát saját Twitter-klón közösségi oldalán, a Truthon.

Nem megyek a Twitterre, maradok a Truthon. Ettől függetlenül remélem, hogy Elon megveszi a Twittert, mert javítani fog rajta, és ő egy jó ember, de én maradok a Truthon

jelentette ki Donald Trump.

(Borítókép: Elon Musk 2015. április 30-án. Fotó: Patrick Fallon / Reuters)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!