Új vezérigazgatót neveztek ki az OTP Alapkezelő Zrt. élére

2022.05.02. 17:44
Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága Éder Györgyöt nevezi ki új vezérigazgatónak. A szakember 2021 decemberében csatlakozott az alapkezelőhöz stratégiai tanácsadóként, a vezérigazgatói tisztségét pedig a felügyeleti jóváhagyást követően tölti be – közölte az OTP Bank az MTI-vel hétfőn.

Az OTP Bank közölte: Éder György közel három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a pénz- és tőkepiacokon, valamint portfóliókezelési területen. Pályáját 1994-ben portfóliókezelőként kezdte a Magyar Nemzeti Bankban, ahol 1998-tól osztályvezetőként irányította a jegybank devizaportfólió-kezelési tevékenységét.

Az új vezető Köves Benedeket váltja a pozícióban, aki jelenleg is a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja, valamint az OTP Csoport bolgár leányvállalatának, a DSK Asset Management felügyelőbizottságának elnöke. A vezérigazgatói tisztségben történő változástól függetlenül Köves Benedek folytatja szakmai munkáját az OTP Alapkezelő igazgatósági tagjaként.

Az OTP Alapkezelő befektetési alapokban és intézményi portfóliókban kezelt vagyona 2021 végén 1867,3 milliárd forint volt, amellyel a társaság hazai piaci részesedése 25,6 százalék. Az OTP Alapkezelő a következő években a magyarországi domináns pozíciójának megtartása mellett az egész kelet-közép-európai régió meghatározó szereplőjévé kíván válni – írták.