A válságok alatt Warren Buffett szerint ezt kellene csinálni

GettyImages-513206838
2022.05.04. 13:34
Fektessenek be önmagukba, így még akkor is hasznot húzhatnak, ha az infláció szorongat – ezt üzeni Warren Buffett, a Berkshire Hathaway elnök-vezérigazgatója azoknak, akik tanácsot kérnek tőle, hogy mibe fektessenek be.

Minden idők talán legnagyobb és leghíresebb befektetője szerint olyan piaci környezetben, amiben most élünk, „a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy kivételesen jó vagy valamiben”.

Ha te vagy a legjobb orvos vagy ügyvéd a városban, ha te vagy a legjobb, bármi is legyen az. Az emberek adnak neked valamennyit abból, amit megtermelnek, cserébe azért, amit nyújtasz

– nyilatkozta Warren Buffett a Yahoo Finance beszámolója alapján. Szerinte akármilyen képességei is vannak az embernek, azokat nem lehet elvenni.

Így Messze a legjobb befektetés: „önmagad fejlesztése”.

Ráadásul szerinte ez nem is adóztatható. Buffett 11 éves korában vásárolta első részvényét, majd évtizedeken át építette a Berkshire Hathaway befektetési alapot, és most olyan cégekben van részesedése, mint az Apple vagy a Coca-Cola.

A legendás befektető kitért arra is, hogy az embernek időt kell szánnia arra, hogy kitalálja, miben jó, ahelyett, hogy egy fix célt követne könyörtelenül:

Találd ki, miben vagy jó, és mi az, amit természetes módon tudsz csinálni. 10 000 órát tölthettem volna azzal, hogy nehézsúlyú bokszolóvá váljak, de nem hiszem, hogy a végén nagyon jól tudnék teljesíteni ebben. De bele tudsz botlani abba, amit igazán szeretsz csinálni, amiben jó vagy, ami hasznos a társadalom számára.

(Borítókép:  Warren Buffett 2016. február 29-én. Fotó: Lacy O'Toole/CNBC/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images)