Átváltható kötvénnyel szerezhet tulajdonrészt egy amerikai alap a Cybergben

2022.05.05. 11:50
A kötvények a futamidő alatt törzsrészvényekre lesznek átválthatók, ezért az amerikai befektetőn múlik, hogy tulajdonrészt szerez-e.

A Cyberg Nyrt. szerződést írt alá az amerikai Yorkville Advisors által képviselt befektetési alappal, átváltható kötvény konstrukcióban történő finanszírozásról, illetve potenciális részesedésszerzésről, 1,2 milliárd forint keretösszegig – tájékoztatta a technológiai társaság csütörtökön az MTI-t.

A közleményben kiemelték, hogy a cég a lépéssel bővíti az akvizíciók megvalósításához és a kapacitások növeléséhez szükséges finanszírozási lehetőségeit, továbbá szélesíti a nemzetközi, intézményi befektetői kapcsolatait is.

Az aláírást követően az első ütemben 150 millió forint névértékű átváltható kötvény kerül kibocsátásra. A Cyberg menedzsmentje a később úgy is dönthet, hogy nem a teljes fenti keretösszeget használják fel.

A kötvények átváltása esetén a társaság alaptőkéje megemelkedik: az érintett kötvényeket bevonják, és azok helyébe új – a jelenlegi sorozatba tartozó – törzsrészvényeket bocsátanak ki.

Amennyiben a befektető úgy dönt, hogy a ténylegesen kibocsátott kötvényt lejáratig megtartja, úgy nem szerez részesedést a Cyberg Nyrt.-ben, és tőkeemelésre sem kerül sor.

A Cyberg Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde közepes méretű vállalatokra szakosodott Xtend piacán jegyzik, a társaság mesterségesintelligencia-alapú termékfejlesztésekkel foglalkozik, emellett nemzetközi fintech- és gamingprojektekben vesz részt. A cég részvénye csütörtökön 11 órakor a tegnapi záróárhoz képest 2,78 százalékkal feljebb, 1850 forinton állt.