Botond, Mózes
EUR 386,94 Ft
USD 372,14 Ft
14 °C
29 °C

Az építési vállalkozók örülnek az új tárcának és Lázár Jánosnak

image 6483441 (66)
2022.05.13. 17:37
Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott leendő kormányának minisztereivel, pénteken hivatalosan is megjelent a kormánytagok neve. Van egy kardinális pontja a minisztériumi listának, hiszen mostanra elérkezett az ideje annak is, hogy a kormányfő Építésügyi és Beruházási Minisztérium néven új tárcát hozzon létre, amelynek vezetését Lázár Jánosra bízza.

Orbán Viktor már hétfőn délután leteszi a Parlamentben a kormányfői esküt, ezt követően beszédet is mond. Fontos kiemelni, hogy a kormányfő a mindig elhivatott Lázár Jánosra bízza az újonnan felállítandó Építésügyi és Beruházási Minisztérium vezetését, aki ebben a korábbi tapasztalatait is tudja majd kamatoztatni.

Az Építésügyi és Beruházási Minisztérium létrehozásának és Lázár János személyének apropóján megkérdeztük Koji Lászlót, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökét.

Örülünk neki, hogy lesz egy Építésügyi és Beruházási Minisztérium. Kormányzati oldalról a legtöbb területen koordinációt fog ellátni, mert a kormányzaton belül eddig túlságosan szétaprózott volt az építésgazdaság kezelése, és talán ezután hatékonyabbá válik a gazdaságszervezés, a gazdaságszabályozás és az ellenőrzés is. Ami pedig az építési piacot illeti, valószínűleg ezúttal egy kézbe kerül.

Azt is hozzátette, hogy még nem látja pontosan a kormányzati struktúrát. Biztosan lesznek funkcionális területek is, de a részleteket még nem ismeri.

Az ÉVOSZ elnöke azt is hangsúlyozta, hogy

Lázár miniszter úrnak örülünk, mert amikor korábban miniszter volt, akkor egy bizonyos mértékig hozzá tartozott az építésügy. Bizonyos ágazati szabályozások nála voltak, és a terület lendületesen működött.

Majd azzal folytatta, hogy

Mi nagyon alkalmazkodó típusok vagyunk, nagyon nyitottak vagyunk a kormányzati struktúra változásához is, és próbálunk jó partnerek lenni

– ezzel zárta szavait az ÉVOSZ elnöke.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
6499 Ft
5525 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft
  • Vennék
  • Bankszámla