Összegyűjtötték, hogy milyen befektetéssel jártak jól a magyarok

2022.05.17. 08:31
Áprilisban végre pozitív hónapot zárt a befektetési alapok piaca. Az árupiaci alapok teljesítménye tovább emelkedik, a kategória az év első pár hónapjában már 16,5 százalékos hozamot hozott.

Április volt a befektetési alapok piacának első pozitív hónapja, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) friss adatai szerint márciushoz képest több mint 23 milliárddal nőtt a kezelt vagyon – számolt be a Portfolio. Azonban decemberhez képest még mindig 317 milliárd forintos mínuszban van a piac. 

Ez idő alatt ismét változott a befektetési alapokban kezelt vagyon megoszlása, miután visszavették a vezetést az ingatlanalapok. Április végén az ingatlanalapok 1701 milliárd forintot kezeltek, ezt követték a vegyes alapok 1693 milliárddal. A harmadik helyen továbbra is a kötvényalapok állnak 1477 milliárdos vagyonnal, majd azt követik az abszolút hozamú alapok 864 milliárddal. 

Az év első négy hónapjában szinte csak az árupiaci alapok voltak képesek pozitív vagyonváltozást eredményezni, a pénzpiaci és az ingatlanalapok kivételével. Nagyon komoly teljesítményt értek el az árupiaci alapok áprilisban is, idén vagyonarányosan már 16,5 százalékos hozamnál tartanak.

befalap-hozam-bamosz-6-531887.png