18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuális zaklatási botrányba keveredett Elon Musk, egy vagyont fizethetett

328C9BT-highres
2022.05.20. 15:01

Állítólag 2016-ban egy légiutas-kísérő szerződéses alkalmazottként dolgozott az Elon Musk által alapított SpaceX egyik magángépén, amikor a milliárdos illetlen, szexuális tartalmú ajánlatokat tett neki. A Business Insider által megszerzett interjúk és dokumentumok szerint azzal vádolta a világ jelenleg leggazdagabb emberét, hogy megmutatta neki a merev péniszét, beleegyezése nélkül taperálta a lábát, és felajánlotta neki, hogy erotikus masszázsért cserébe lovat vesz neki.

A nyilatkozat szerint a légiutas-kísérő elmondta a barátjának, hogy miután elvállalta a légiutas-kísérői állást, arra bátorították, hogy szerezzen masszőrképesítést, hogy Muskot masszírozhassa. Az egyik ilyen masszázs során a milliárdos a Gulfstream G650ER gépének egyik privát kabinjában tette neki az ajánlatot.

A SpaceX, az Elon Musk által alapított űrkutatási cég állítólag végül 250 000 dollárt fizetett neki, hogy rendezze a dollármilliárdos ellen 2018-ban benyújtott szexuális zaklatási keresetet, anélkül hogy a bíróság tárgyalta volna – tudta meg a Business Insider.

Miután a lap megkereste Muskot kommentárért, az üzletember egy válasz-e-mailben több időt kért a reagálásra, és azt mondta, hogy „sokkal több van ebben a történetben”, valamint azt is állította, hogy ez egy politikai töltetű lejáratási kísérlet ellene. De a meghosszabbított határidőig sem reagált a történtekre.

A milliárdos csütörtökön késő este Twitteren teljesen valótlannak nevezte a vádat.

„Van egy kihívásom ennek a hazugnak, aki azt állítja, hogy a barátja látott engem meztelenül: írjon le egyetlen dolgot, bármit (hegeket, tetoválásokat), amit nem ismer a nyilvánosság. Nem lesz képes rá, mert ez soha nem történt meg” – tweetelte Musk a Reuters szerint.

Musk – aki egyben a Tesla vezérigazgatója is –  épp a botrányokkal tarkított Twitter-felvásárlás közepénél tart, az ügy nyilvánosságra kerülésével pedig nehéz helyzetbe kerülhet. Szerdán azt mondta, hogy a demokraták helyett a republikánusokra szavazna, és azt jósolta, hogy „piszkos trükkökkel indított kampány következik majd ellenem”. Ekkor már biztosan készült a Business Insider cikke a szexuális zaklatási ügyben, tehát már előre reagálhatott rá.

„Az ellenem intézett támadásokat politikai szemszögből kell nézni – ez a szokásos aljas forgatókönyvük –, de semmi sem fog eltántorítani attól, hogy harcoljak egy jobb jövőért és a szólásszabadsághoz való jogért” – írta egy másik tweetben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Elon Musk 2022. április 14-én. Fotó: Ryan Lash / TED Conferences LLC / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport