A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az ország egyik vezető adótanácsadója

2022.05.21. 16:04
A SALDO Zrt., amely Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

A cég, amelynek jogelődjét a Pénzügyminisztérium alapította, a hazai adótanácsadói piac meghatározó szereplőjeként folyamatosan követi a reálgazdaság pénzügyi területét érintő szabályozási folyamatokat annak érdekében, hogy széles ügyfélkörét naprakész, megbízható információkkal és szakértői tanácsokkal tudja ellátni. A részvénytársaság szolgáltatási portfóliójának meghatározó szervezeti egysége a Tanácsadó Üzletág, melynek szakmai vezetésére Sarkadi-Nagy András, a vállalat vezérigazgatója Kiss Tamást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kiemelt Adó- és Vámigazgatósága transzferár szakterületének vezetőjét kérte fel – derül ki a szerkesztőségünknek küldött közleményből.

Kiss Tamás 2009-ben szerzett közgazdászdiplomát a Miskolci Egyetem pénzügy-számvitel és pénzintézetek gazdaságtana szakirányain, majd 2012-ben adótanácsadói oklevelet szerzett. Kiemelt szakterülete a transzferárazás. 2017 januárjától az Adó- és Vámigazgatóságon működő Transzferár Ellenőrzési Osztályt vezette, ahol a kiemelt adózók transzferár-ellenőrzéséért felelt.

Ezt megelőzően a Szokásos Piaci Ármegállapítási Osztályt vezette, a feladatot jelenleg a Pénzügyminisztériumban látják el. Ebben a pozíciójában az előzetes szokásos piaciár-megállapítási kérelmek (közismert nevén: APA-kérelmek) elbírálásáért és a kölcsönös egyeztetési eljárások lefolytatásáért felelt, országos hatáskörrel.

Szakmai pályafutása alatt mindig kiemelt figyelmet fordított a rendszerszemléletre, a transzparenciára és az ügyfélközpontúságra. A SALDO Zrt. tanácsadó üzletágának vezetőjeként célként tűzte maga elé a kapcsolt vállalkozások közötti ügyletekre való specializációt, a transzferár-nyilvántartás kapcsán felmerülő igények még teljesebb körű kiszolgálását, új típusú tanácsadói szolgáltatások kidolgozását és piaci bevezetését, illetve a személyre szabott tanácsadás bővítését. 

A hektikusan változó gazdasági környezet minden professzionális adótanácsadói szolgáltatótól megköveteli az azonnali gyors reakciókat, megoldási javaslatokat, amelyek alkalmazásával lehetővé válhat a versenyhátrányok elkerülése, a profitmaximalizálás. Ez igaz a kkv-szektorra éppúgy, mint a Magyarországon működő multinacionális nagyvállalatokra, illetve azok leányvállalataira. A SALDO Zrt. Tanácsadó Üzletága ebben is tud jogkövető, hatékony és azonnali tudással és szakértelemmel szolgálni ügyfelei számára, melynek minőségét még magasabb szintre kívánom emelni

– részletezte Kiss Tamás. Sarkadi-Nagy András, a cég vezérigazgatója a kinevezéssel kapcsolatban hangsúlyozta: „Az új tanácsadói üzletágvezető érkezésével tovább emelkedik a SALDO Zrt. egyébként is magas színvonalú szakmai minősége, és új lendületet kaphat a szolgáltatási portfólió bővítése.”