Hollik István kérte Orbán Viktort, hogy tartson ki

DBZOL20210519020
2022.05.30. 13:06
A Fidesz szerint a baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel oldalára állt.

Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői videónyilatkozatában arról beszélt, hogy „a baloldali országgyűlési képviselők és európai parlamenti képviselők is megerősítették, ha rajtuk múlna, támogatnák és megszavaznák az uniós javaslatot”.

Ezzel szemben azt hangsúlyozta, a Fidesz–KDNP nem fogja hagyni, hogy „Brüsszel a magyar baloldallal karöltve” veszélybe sodorja a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, és romba döntsék mindazt, amit az elmúlt 12 évben elért a kormány. Illetve a szóvivő szerint továbbra is kitartunk Magyarország és a magyar emberek érdekei mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, hiszen nem fordulhat elő, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.

Hollik István arra kérte a miniszterelnököt, hogy továbbra is tartson ki a Fidesz–KDNP álláspontja mellett, és mondjon nemet Brüsszel olajembargós javaslatára.

Majd jelezte, hogy hétfőn kezdődik az Európai Tanács ülése, ahol komoly csaták várhatók ebben az ügyben, amit Hollik István úgy értékelt, hogy a brüsszeli olajembargós javaslat egyértelmű támadás a magyar gazdaság és a rezsicsökkentés ellen, bevezetése pedig „felérne egy magyar gazdaságra ledobott atombombával”. Az árak azonnali emelkedésnek indulnának, a benzin legalább 700, a gázolaj legalább 800 forintra nőne, áruhiány lépne fel – tette hozzá.

(MTI)

(Borítókép:  Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 19-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)