Kínában nyit pénzintézetet az OTP

2022.06.03. 21:07 Módosítva: 2022.06.03. 21:08
A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerülhet sor a szükséges kínai hatósági engedélyek megszerzésének függvényében.

A Budapesti értéktőzsde honlapján jelent meg az a rendkívüli tájékoztatás, miszerint az OTP Bank Nyrt. 15 százalékos tulajdoni részesedés szerzése mellett egy fogyasztási hitelezési vegyesvállalat Kínai Népköztársaságban történő zöldmezős alapításáról szóló tranzakciós megállapodásokat írt alá partnereivel csütörtökön.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerülhet sor a szükséges, többlépcsős kínai hatósági engedélyek megszerzésének függvényében.

A vegyesvállalat alapítása az illetékes kínai felügyeleti hatóság mellett a magyar felügyeleti hatóság engedélyéhez is kötött, amelyet a Magyar Nemzeti Bank április 14-én meg is adott.

Az OTP Bank részvényeivel a BÉT prémiumkategóriájában kereskednek. Pénteken a papír ára 120 forinttal, 1,31 százalékkal 9314 forintra emelkedett, árfolyamának minimuma 8500 forint, maximuma 19 590 forint volt az elmúlt egy évben.

Pénteken átadták az OTP több tízmilliárd forint értékű új irodaházát a Madarász utcában. Az M12 nevet viselő 84 ezer négyzetméteres irodaház 7 emelet magas, 3 szint föld alatti mélygarázs tartozik hozzá. Az épület kivitelezője a Market Zrt. volt.