Még a csípős élvezeteknek is lőttek

GettyImages-490533679
2022.06.10. 16:00
A világ most sriracha-hiánnyal néz szembe, és ez akár hónapokig is eltarthat. Az Egyesült Államok egyik legkedveltebb csípős ételízesítőjének gyártója, a Huy Fong Foods a chilipaprika-hiány miatt kénytelen volt felfüggeszteni a fűszeres szószok – a Sriracha, a fokhagymás chili és a Sambal Oelek – gyártását.

A Huy Fong Foods nyilatkozata szerint soha nem látott hiány van chilipaprikából, így pedig a cég által gyártott sriracha-szószból is – írta meg a Bloomberg.

Még mindig a probléma megoldásán dolgozunk, amelyet számos begyűrűző hatás, mint például a tavaszi chili-betakarítás váratlan terméskiesése okozott. Bízunk benne, hogy az őszi szezon eredményes lesz, és köszönjük ügyfeleink türelmét és folyamatos támogatását ebben a nehéz időszakban.

Egy áprilisi levelében a vállalat a chilipaprika minőségét befolyásoló időjárási viszonyokat okolja a termelés leállításáért. A chili-rajongók a hírt nem vették félvállról a közösségi médiában, néhányan az év legrosszabb hírének titulálták. Mások azt osztották meg, hogy a Huy Fong-féle szószokat felvásárolják arra az esetre, ha a polcok kiürülnének.

A szélsőséges időjárás, a Covid-járvány miatti lezárások és Oroszország Ukrajna elleni inváziója mind károkat okozott az élelmiszerellátás terén. A Sriracha csak a legújabb termék azon termékek egyre növekvő listáján, amelyekben világszerte hiány van. Ilyen például a csirkehús, a kukorica, a szalámi és a krumpli.

(Borítókép:  David McNew / Getty Images)