Tovább tart a forint ingadozása, 403 forintba is került egy euró kedden

BP-2614
2022.06.14. 20:24 Módosítva: 2022.06.14. 20:24
A nap elején ugyan erősödött a forint, kora estére azonban újra elérte a 403 forintos szintet. A lengyel zloty is gyengült, a cseh korona viszont stagnált.

A forint erősödése mindössze a nap első felében tartott ki, kora estére viszont újra a történelmi mélypontra esett vissza a magyar fizetőeszköz, egy euró ugyanis a 403 forintot is elérte – írja a Portfolio.

A lap megjegyzi, hogy a hétfői mélypont ellenére kedden sokáig jól tartotta magát a forint. A 400-as szint csak kora estig fogta meg a magyar devizát, majd hirtelen csaknem egy százalékot esett.

A lengyel zloty 0,2 százalékos gyengülést produkált, a cseh korona szintje ugyanakkor stagnált. A nemzetközi befektetők figyelme az Egyesült Államok Központi Bankjára, a Fedre irányul majd a következő időszakban, ugyanis ma kezdődik a kétnapos kamatdöntő ülés.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, hétfő délután történelmi mélypontra került a forint, amikor egy euró többek között 402,96 forintba került. 

Este azonban már valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz, és nem sokkal éjfél előtt már 400 forintnál kevesebbe került egy euró. Az árfolyam az éjszakai ingadozások közepette rövid időre még visszakerült a 400-as határ fölé.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / MTI)