2024. június 18. 18:00
Törökország 3
Georgia 1
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Hatalmas lehetőség az építőmérnök-hallgatóknak

2022.06.30. 17:55
Immár harmadik alkalommal hívja meg a Duna Csoport az ország infrastruktúra-építőmérnök hallgatóit a Duna Group Szabadegyetemre. A négynapos programsorozatra ingyenesen résztvehetnek az előzetesen regisztráló egyetemisták, hogy megismerjék az építőipar kulisszatitkait és fejlesszék kapcsolati hálójukat az ágazaton belül.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Duna Group Szabadegyetemet, amelyre az ország infrastruktúra-építőmérnök hallgatóit várják. A most már hagyományosnak tekinthető, 4 napos szakmai rendezvénysorozat augusztus 11-én kezdődik, ráadásul a meghívottak számára továbbra is ingyenes. A szabadegyetem célja, hogy már a hallgatói évek alatt személyesen összeismertesse egymással a jövő infrastruktúra-építőit.

A programon a résztvevők betekinthetnek a szakma kulisszatitkaiba, valamint a meghívottak az egész életükre szóló ismeretséget kössenek az építőiparon belül és a jövő infrastruktúra-mérnökeivel – derül ki a szervezők közleményéből. 

„Az elmúlt évek benyomásai és tapasztalatai alapján olyan országos szintű, építőmérnök-találkozót tudunk szervezni, melyben a modern technológia, a projektbejárások és a szórakozás is főszerepet kap. Így lehetőségünk nyílik rá, hogy bemutassuk a jövő mérnökeinek, hogy milyen óriási potenciál van a magyar útépítés piacvezetőjénél” – mondta el a rendezvény főszervezője, Kincses Péter.

Az idén ráadásul a programsorozat fókuszában az innováció, azon belül is a BIM lesz. Ráadásul olyan izgalmas helyszínekre látogatnak el a résztvevők, mint a Paksnál épülő Duna-híd beruházási helyszíne, illetve az európai szinten is kuriózum ZalaZone Járműipari Tesztpálya.

Az iparági témák mellett a csapatépítés is hangsúlyos lesz: ennek kereteit a sör- és borkóstolás, valamint a gasztronómia adja.

A 2022-es Duna Group Szabadegyetem kapcsán Kincses Péter hangsúlyozta, hogy a programmal egyszerre népszerűsítik az infrastruktúraépítést és az egész ágazatot, továbbá összeismertetik az iparágat és a hallgatói réteget, amely lényegében az ágazat jövőjét jelenti.

„Mindezeken túl a diákok közötti kapcsolatépítés is fontos: az ilyen táborokban születő, életre szóló barátságokra mind szakmailag, mind emberileg lehet építeni” – tette hozzá Kincses Péter.

A szervezők azt is közölték, hogy a Szabadegyetemen idén bemutatkozik a Duna Group Tehetséggondozás Program is, amely az ország egyik legkomplexebb mérnökképzése. A programsorozaton a Szabadegyetem honlapján elvégzett előzetes regisztráció után lehet részt venni, a jelentkezés feltétele, hogy valaki építőmérnöki képzésben vegyen részt. A meghívott egyetemek: BME, DE, NKE, PTE, ÓE, SZE.