Új vezetőt jelentett be az E.ON Hungária

2022.07.01. 11:03
Vezetőváltást jelentett be az E.ON Hungária, július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát.

Az új elnök-vezérigazgató az elmúlt öt évben a németországi Essenben, az anyavállalat nemzetközi központjában dolgozott, április óta tagja az E.ON Hungária Csoport felügyelőbizottságának – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Guntram Würzberg a közlemény szerint a megújuló energiaforrások fejlődését, a geopolitikai és a gazdasági környezet átalakulását látja a következő időszak legfontosabb kihívásának.

A vállalat korábbi vezetője az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért felelős (EAM) alelnökeként dolgozik tovább. Kiss Attila szerint az E.ON Hungária továbbra is hozzájárul Magyarország fejlődéséhez.

Mint arról korábban beszámoltunk, az E.ON Hungária Csoport a 2019-ben kezdődött tranzakciósorozat részeként az ELMŰ Hálózati Kft. integrációjával optimalizálta villamos hálózati elosztói portfólióját, és a korábbiakhoz képest hasonlóan jelentős piaci szereplőként, fókuszáltabb területen működik. A vállalatcsoport előremutató hálózati és ügyfélmegoldásokat kíván nyújtani ügyfeleinek. Tavaly decemberben pedig az MVM bevásárolta magát az E.ON-ba.