Varga Mihály: A háború és a szankciók válságba taszítják Európa gazdaságát

DSC08883
2022.07.19. 17:55
A kormány célja, hogy a magyar gazdaság az európai recesszió mellett is képes legyen növekedést elérni, amelyhez jó alapot ad hazánk elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye – jelentette ki a pénzügyminiszter a Vajda-Papír Kft. 16 milliárd forintból kialakított új gyáregységének keddi átadásán Dunaföldváron.

Európa legmodernebb, higiéniai papírárut gyártó üzemét adták át Dunaföldváron – közölte a pénzügyminiszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány változatlanul támogatja a külpiacokon is helytállni képes, az ellátásbiztonságot erősítő vállalatok beruházásait, a kedden elfogadott 2023-as költségvetésben erre a célra is rendelkezésre állnak a szükséges források.

Európa gazdasági válsága közben is növekedünk

Az előrejelzések szerint az orosz–ukrán háború és az elhibázott szankciók hamarosan válságba taszítják Európa gazdaságát, ezért úgy kell gazdálkodni, hogy hazánk a romló világgazdasági környezetben is megőrizze növekedési képességét – véli Varga Mihály az MTI szerint.

Varga Mihály a Vajda Papír beruházásáról elmondta: Magyarországon a háztartás-higiéniai papírtermékek mintegy 55 százalékát ez a cégcsoport állítja elő, e termékkör exportjának csaknem háromnegyede is a vállalat nevéhez fűződik.

A mostani, 16 milliárd forint összértékű fejlesztés – amelyet a kormány 5,5 milliárd forinttal támogatott – biztosítja Magyarország önellátást higiéniai papírtermékekből, és 600 munkahely megtartása mellett 50 újat is teremt

– hangsúlyozta a tárcavezető.

(Borítókép: Varga Mihály. Fotó: Trenka Attila / Index)