Ennyi volt: már palackban sem lehet rezsicsökkentett árú gázt venni

2022.08.01. 21:57
A Mol-kutakon augusztus 8-ától kezdve már csak piaci áron lehet palackos gázt venni.

Az ugytudjuk.hu értesült arról, hogy jövő hét hétfőtől kezdve már csak 10,9 kilogrammos kiszerelésű palackokat fognak árulni a kutakon, 

méghozzá nem rezsicsökkentett, hanem nagykereskedelmi áron.

Ezeknek az ára a portál szerint körülbelül 7800 forint lesz, vagyis megközelítőleg a másfélszerese az eddiginek. Mostanáig ugyanis a kutakon a rezsicsökkentett árú gázt 11,5 kilós palackokban árulták, amelyeknek az ára 5175 forint volt.

Augusztus 8-ától kezdve azonban már csak a drágább, 10,9 kilós palackokat lehet kapni a Mol-kutakon. A Mol a partnereknek kiküldött levelében azt írta: az új kiszerelés árusítása azért vált szükségessé, hogy ne alakuljanak ki ellátási problémák. 

A gyakorlatban egyébiránt már az utóbbi hónapokban is volt rá példa, hogy a rezsicsökkentett árnál csak jóval drágábban lehetett hozzájutni a gázhoz az ország bizonyos részein. Egy áprilisi riportban például az hangzott el, hogy néhány helyen hiány alakult ki a palackos gázból, és emiatt még a kisebb méretű gázpalackokat is 8-9000 forintos áron adták tovább

Azt, hogy a rezsicsökkentés változtatása miatt, valamint amellett még mi minden várhat ránk augusztusban, ebben a cikkben foglaltuk össze.