A V-Híd Zrt. vezetője szerint uralni kell az energiaválságot

2022.08.02. 16:38
A kor egyik legnagyobb kihívása az, hogy a vállalatok miként tudják uralni az energiaválság nyomán kialakult nehéz helyzetet, a V-Híd Zrt.-nek megvan erre a stratégiája – mondta a cég vezérigazgatója a Mészáros-csoport VI. konferenciájának nyitónapján, kedden Balatonalmádiban.

Sárváry István szerint a Mészáros-csoporthoz tartozó V-Híd Zrt. esetében is érződik a válság hatása, hiszen az alapanyagként használt acél ára 2016 óta háromszorosára nőtt, a rézé pedig két és félszeresére.

Hangsúlyozta: a válság kezelése érdekében olyan gépeket vesznek, amelyek fajlagosan olcsóbbá teszik az építési tevékenységet, de emellett törekszenek az anyagok újrahasznosítására is.

A húszmilliárd forintos eszközparkkal rendelkező V-Híd ötven kilométernyi vasutat épít át évente, a feladatai közé tartozik felüljárók, aluljárók építése, villamosítása.

A felhasznált alapanyagokról a cég vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy évi 1500 tonna acélt használnak fel a sínekhez, a vasúti zúzott kőből 7500 tonna szükséges egy kilométernyi szakasz lefedéséhez. Az anyagokat Ausztriából, Hollandiából szállítják, de hazai alapanyagokat is használnak.