Az MVM nagyon fontos határidőt módosított

ZR 0057
2022.08.02. 10:19
Augusztus 15-ig meghosszabbítja a mérőóraállás-bediktálási lehetőséget az MVM Next – áll a társaság közleményében, amelyből kiderül, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja.

Az MVM azt tanácsolja, hogy ha eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, akkor azt mindenki tegye meg augusztus 15-ig – a bejelentést online itt vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül mindenki megteheti (a földgázmérőóra állását pedig itt tudják megtenni). A mérőóraállás rögzítésére 24 órában van lehetőség az online felületen, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással. 

Nem kötelező

Az MVM Next felhívja ügyfelei figyelmet arra, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező. Sőt a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes mérőállást rögzíteniük a rendkívüli időszakban. Továbbá amennyiben az ügyfél úgy dönt, hogy augusztus 15-ig nem küldi el az aktuális mérőóraállását,

nem érheti hátrány.

Ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik, és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán. A piaci elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy akinek átalányfizetési megállapodása van, most mindenképpen tegye meg a mérőóra bediktálását.

De a Portfolio számításai szerint ha a július végi óraállást nem adja meg a fogyasztó, és a szolgáltató becslés alapján számol, létezhet olyan extrém eset, amikor a becslés miatt tíz- vagy akár százezreket is elbukhatunk. Abban pedig, hogy érdemes-e még augusztus eleje előtt fixen rezsicsökkentett áron elszámolni az eddigi fogyasztásunkat a szolgáltatóval, ha átalányban fizetünk, a rezsirendelet sem adott még eligazítást.

Az Index által készített irányadó kalkulátort ezen a felületen érik el.

Felhasználói panaszok

Cikkünk megjelenését követően számos levél érkezett szerkesztőségünkbe: olvasóink arról számolnak be, hogy az MVM honlapja, ahol a bejelentéseket meg lehetne tenni, gyakorlatilag elérhetetlen – ezt többször tapasztaltuk mi is és más közéleti lapok is. Egy olvasónk arról számolt be, hogy Szegeden az ügyfélszolgálaton legalább negyven-ötven fős sor áll, a bediktálásra megadott telefonszámok elérhetetlenek.

(Borítókép: Szabó Réka / Index)  • Tippek
  • Bankszámla