Csak egy tankolást engedélyez a Mol naponta akkor is, ha teljes áron tankolunk

DSC0519
2022.08.07. 06:13
Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba, teljesen függetlenül attól, hogy milyen áron vételez valaki üzemanyagot a kútoszlopnál, derült ki a cég által küldött válaszokból, közölte szombat este az RTL Híradó.

A hírcsatorna eredetileg afelől szeretett volna érdeklődni, hogy valóban csak egyszer lehet-e hatósági áron tankolni egy nap, de kiderült, hogy teljes áron sem lehet többször.

A mostani döntés azt jelenti, hogy nemcsak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni a Molnál napi egynél többször. A Független Benzinkutak Szövetsége azt állítja, képtelenség betartani ezt a szabályt a gyakorlatban.

Ha valaki tankolt és utána bemegy, bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol-kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?

– tette fel a kérdést Gépész László elnökségi tag.

A korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait pedig nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg

– olvasható az olajtársaság közleményében, írja az RTL Híradó.

A Lukoil is szigorít, a hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft. arról tájékoztatott, hogy a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)  • Hírek
  • Megtakarítás