Az elektromos gyógyászati segédeszközt használók is jogosultak a rezsicsökkentett áramra

2022.08.10. 08:44
Áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók, amelyet a Kormányablakban igényelhetnek.

A kedd esti Magyar Közlönyből kiderült, hogy a nagycsaládosok gázkedvezményéhez hasonlóan, az elektromos gyógyászati segédeszközt használók áramkedvezményre jogosultak.

Azok a családok, amelynek tagja elektromos kerekesszéket, mopedet, vagy árammal működő oxigénkoncentrátort napi rendszerességgel használ, 1697 kilowattóráig jogosultak a rezsicsökkentett áramra.

A rendelet szerint a kedvezményt a Kormányablakban lehet igényelni, ezt év közben bármikor meg lehet tenni. Az igénylőlapot a kormányhivatal oldaláról lehet letölteni. A benyújtáskor igazolni kell a szolgáltatásra vonatkozó jogviszonyt, vagy a legutóbbi kézhez kapott számla teljesítését. 

A kedvezmény augusztus 1. és július 31. közötti időszakra vonatkozik, és a kérelem benyújtásának évében az év hátralévő részére naparányosan jár.

A kormányhivatal a kedvezményre való jogosultság tekintetében ellenőrzi, hogy a jogosult vagy a  jogosulttal egy háztartásban élő személy kapott-e társadalombiztosítási támogatással gyógyászati segédeszközt.