Meghalt a Deutsche Bank korábbi vezetője

2022.08.13. 20:54
Meghalt Ansu Jain, a Deutsche Bank korábbi társ-vezérigazgatója.

Az indiai származású befektetési bankár 2012 és 2015 közt volt a német bank vezetője, de még a hivatali idejének lejárta előtt lemondott a tisztségről, amikor a bank ellen több vizsgálat is indult. Távozása után a Cantor Fitzgerald nevű vállalat elnökeként dolgozott egészen mostanáig. 

Halálhírét a családja jelentette be egy közleményben: azt írták, hogy a férfi abban a rákos megbetegedésben hunyt el, amellyel már hosszú ideje küzdött. 

Ansunak kulcsszerepe volt a Deutsche Bank pozíciónak kiterjesztésében a cégekkel, befektetőkkel folytatott globális kereskedelemben. Ma ennek nemcsak a Deutsche Bank szempontjából van stratégiai jelentősége, hanem a pénzügyi központként funkcionáló Európa számára is 

– mondta Alexander Wynaendts, a Deutsche Bank felügyelőbizottságának elnöke a halálhírre reagálva. Christian Sewing, a bank vezérigazgatója szintén kiemelte a férfi munkabírását, hűségét és „intellektuális brillianciáját.

A Deutsche Bank oldalán megjelent közlemény szerint Ansu Jain több rangos elismerés és díszdoktori cím tulajdonosa volt világszerte, a pénzügy mellett pedig állatvédelmi projekteket is támogatott Indiában és Dél-Afrikában.