Drágábban adhatja Mészáros Lőrinc gázszolgáltatója a földgázt

2022.08.19. 09:23
A kormány elárulta, a milliárdos érdekeltségébe tartozó Opus Tigáz Zrt. miért kérhet magasabb árat a földgázért a többi szolgáltatónál.

A 24.hu írta meg a cég hivatalos válasza alapján, hogy az ok teljesen egyszerű, hiszen a területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is.

Eredetileg az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan fordult írásbeli kérdéssel az illetékes tárcához, amire Koncz Zsófia technológiai és ipari miniszterhelyettes annyit válaszolt, hogy „a kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket, és ez alapján hozza meg a döntéseit”. 

Tóth Bertalan a választ elfogadhatatlannak tartja, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük a fogyasztóknak. Az pedig külön pikantériája a helyzetnek, hogy Koncz Zsófia édesanyja az Opus Tigáz igazgatósági tagja.

Az alapdíjat a minisztérium határozza meg, és éves szinten nyolcezer forinttal kell többet fizetniük a Tigáz szolgáltatási területén élőknek, mint az állami tulajdonú szolgáltatónál.  • Tippek
  • Hírek