Az árstop mielőbbi kivezetését kérik a független benzinkutasok

DSC5312
2022.08.22. 11:12
Az október elsejéig érvényben lévő hatósági benzinárszabályozás kivezetését szorgalmazza a Független Benzinkutak Szövetsége – derült ki a szervezet hétfői közleményéből.

Alább tartalmi változtatás nélkül idézzük a Független Benzinkutak Szövetségének közleményét, melyet Egri Gábor elnök jegyez.

„Szeretném köszönetemet kifejezni az elmúlt héten nyitva tartó benzinkutak munkatársainak, a tankflották sofőrjeinek kimagasló teljesítményükért, helytállásukért, amivel biztosították Magyarország részbeni mobilitását. Az országban sok helyen tapasztaltunk üzemanyag-lefogyást.

Az FBSZ sikerként értékeli az augusztus 19–20-án a tagsága által figyelemfelkeltésként foganatosított részleges kútbezárásokat. Ezzel a megmozdulással szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy a családi tulajdonban lévő kis és közepes benzinkutak megélhetése már 279 napja folyamatosan az ellehetetlenülés állapotában van.

Pedig ezek a kis- és középvállalatok fontos szereplői a magyar üzemanyag kis- és nagykereskedelmi piacnak, illetve olcsóbb áraiknak és vevőorientált kiszolgálásuknak köszönhetően jelentős versenytársai voltak – és reméljük, hogy maradnak az árstop feloldását követően – a Magyarországon működő nemzetközi olajtársaságoknak és az első számú hazai olajvállalatnak.

Köszönjük továbbá az autós társadalom irányunkban megnyilvánuló megértését, egyre növekvő szimpátiáját. Bízunk abban, hogy ezek az ügyfelek visszatalálnak hozzánk az árstop megszűnése után. Reméljük, hogy az árstop kivezetésre kerül, és a kivezetés módja lehet az árrés beépítése a kis- és nagykereskedelmi ár közé. Ezzel a lépéssel biztosítható lenne a családi kis és közepes kutak megélhetési költségeinek a fedezése”

Egri Gábor a Kibeszélőben

Egri Gábor, az FBSZ elnöke a Kibeszélő vendége volt augusztus 19-én. A műsorban arról beszélt, hogy mikor lehet 480 forint alatt az üzemanyag ára, miért és mióta kérnek kompenzációt az üzemanyagtöltő állomások a kormánytól, hogyan lesz a 20 forintos támogatásból 16 forint, és mit remélnek a benzinkutak a zárvatartástól.  

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)