Jelentősen emelik a futárok fizetését

2022.08.24. 12:06
Átlagosan 18 százalékkal emeli futárainak díjazását a Foodpanda – közölte az ételkiszállító cég. Hangsúlyozták, hogy a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvény módosítását követően átgondolták a mintegy 4 ezer futárpartner díjazását.

A katás adózási forma módosítását követően a Foodpanda teljesen átgondolta a futárpartnerek díjazását, és átlagosan 18 százalékkal emelte az azonos teljesítmény mellett megkereshető összeget. A cég hosszú távon tervez a futárpartnereivel, ezért a pluszadóterhek ellensúlyozásán felül a cél egy vonzó és a futárok által is validált díjazás kialakítása volt – írta a cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„Az új díjtábla szerint átlagosan 18 százalékkal emeltük a díjakat, és mivel nem fix, hanem teljesítményalapú díjazásról van szó: aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet, aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet” – közölte Juhász István, a cég ügyvezető igazgatója. A társaság felmérése szerint

A FUTÁROK TIZEDE JELEZTE TÁVOZÁSI SZÁNDÉKÁT A MEGVÁLTOZOTT KATASZABÁLYOZÁS MIATT.

A Foodpanda az emelésen kívül felajánlotta, hogy az átalányadózásra váltás miatt megemelkedett adminisztrációs terhek enyhítésére könyvelőket ajánl a futároknak.

Az Országgyűlés július 12-én módosította a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt. Ennek értelmében szeptembertől a katások csak magánszemélyeknek számlázhatnak, cégeknek nem.