Több termálfürdőben is olcsóbbak lesznek a belépők

D ATI20220101012
2022.08.27. 13:57
A szezon végeztével egyre több termálfürdőben csökkentik a használatba vehető medencék számát, cserébe viszont a jegyárakból is lejjebb faragnak.

A termálfürdők általában kétféle módon árazhatják a belépőiket: egyesek fix árat alkalmaznak, mások viszont szezonálisat. Utóbbi azt jelenti, hogy az év egyes részeiben (a szezonban) többet kérnek el a belépőjegyekért, szezonon kívül azonban lényegesen olcsóbban lehet hozzájuk jutni. A szezonális árazást leginkább azok az intézmények választják, ahol szignifikáns a különbség a nyári és a téli medenceválaszték között.

Abban azonban nincs konszenzus, hogy meddig tart az a bizonyos szezon. Néhány helyen egészen sokáig, szeptember közepéig vagy végéig is húzzák, máshol pedig már augusztus utolsó napjaitól kezdve szezonon kívüli áron fürdőzhetünk. A folyamatosan változó energiaköltségek miatt azonban könnyen elképzelhető, hogy a fürdők egy része a későbbiekben is módosít majd az árain. 

Termál Online által végzett vizsgálat alapján kijelenthető, hogy a fürdők szeptember elsejétől kezdik alkalmazni a szezonon kívüli árakat, az olcsóbb jegyeket pedig a hét első négy napján lehet megvásárolni. A kedvezmény, amelyhez így juthatunk, jelentősnek mondható: egy felnőtt napijegy 5990 forint helyett 4990 forintba, a nyugdíjasoknak pedig 3600 forint helyett 2990 forintba kerül.

Emellett pedig az is pozitív újdonság, hogy szeptember elsejétől kezdve az öltözőszekrények használatát is tartalmazza az ár. 

(Borítókép: Balázs Attila / MTI)