2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Itt a lista, ez az öt családi cég a legértékesebb Magyarországon

unnamed
2022.08.31. 08:41
A Forbes magazin magyar kiadása nyolcadik alkalommal állította össze a legértékesebb magyar családi cégek listáját. Mészáros Lőrinc csoportja még sosem ért annyit, mint most, de idén ez sem volt elég az első helyhez.

Körülbelül kétbillió-hatszázmilliárd forintot ér a huszonöt legértékesebb magyar családi cég a mostani listán. A Forbes megjegyezte, a listán szereplők majdnem felének tavaly óta stagnált vagy csökkent az értéke, és szinte mindenki érzi, hogy a következő évek nagyon nehezek lesznek.

Az első helyre az MPF Holding, Felcsuti Zsolt cégcsoportja ért oda. A géptartozékgyártásáról, csiszolószerszámairól, hűtő- és fűtőkészülékeiről, valamint ipari alkatrészeiről ismert csoport értéke ma már több mint egymilliárd euró, amit annak köszönhet, hogy az elmúlt években új piacokra lépett be. A cégcsoport székhelye tavalyig Szingapúrban volt, amikor is Felcsuti Zsolt átköltöztette azt a svájci–német határ melletti Schaffhausenbe.

A második helyen a Mészáros-csoport áll 355,7 milliárd forintos becsült értékkel. A Forbes arról írt, a cégcsoport értéke egyetlen esztendő alatt százmilliárd forinttal emelkedett. Ugyan az Opus Global részvényeinek ára jelentősen csökkent, viszont a többi érdekeltség bőven visszahozza az Opus közel hatvanmilliárdos esését, közölte a Forbes magyar kiadása.

A képzeletbeli bronzérem a Kafijat Csoporthoz került, melynek becsült értéke 298,6 milliárd forint. Az orosz–ukrán háború miatt a Rahimkulov testvérpár rengeteget bukott befektetésein, az orosz olaj- és bányaiparban, valamint bankokban is van érdekeltségük.

A közvetlen élmezőnyben még a Bonafarm csoport (Csányi Sándor érdekeltsége) és a Gránit Pólus csoport található, amelyet Demján Sándor örökösei igazgatnak. A teljes lista a szeptemberi Forbesban lesz olvasható.

(Borítókép: Mészáros Lőrinc. Fotó: Bődey János/Index)

Ai SUMMIT konferencia 2024