Globális leépítés a Snapchatnél, az alkalmazottak egyötödét elbocsátják

GettyImages-1242421186
2022.09.01. 05:52
A Snapchat multimédiás üzenetküldő alkalmazás szerdai közleménye szerint elbocsátja alkalmazottjainak 20 százalékát, valamint leállítja projektjeit, beleértve a mobilos játékok fejlesztését, és az olyan újdonságokat is, mint a repülő drónkamera, mivel a magas infláció és az egyre romló gazdasági helyzet komoly pusztítást végez a reklámiparban.

A közelmúltbeli piaci visszaesés különösen a technológiai ágazatot sújtotta, ahol hónapok óta a bevételek befagyasztásáról, elbocsátásokról és egyéb költségcsökkentő intézkedésekről szóló hírek uralják a címlapokat – írja a CNN.

A leépítések több mint 1200 alkalmazottat érintenek.

A techóriás arról számolt be, hogy 2022 második negyedévében 6446 főállású alkalmazottja volt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének bejelentése szerint.

A Snapchat vezérigazgatója, Evan Spiegel egy közleményben jelentette be a hírt, amelyből kiderült, hogy a vállalat átszervezést hajt végre annak érdekében, hogy három stratégiai prioritásra összpontosítson:

  • a közösség növelésére,
  • a bevételek gyarapítására,
  • és a virtuális valóság (VR) fejlesztésére.

„Ennek értelmében számos projektet megszüntetünk, csapatunk létszámát körülbelül 20 százalékkal csökkentjük, és bejelentjük Jerry Hunter előléptetését operatív igazgatóvá” – tette hozzá Spiegel közleménye.

A vezérigazgató így folytatta:

Az ilyen nagyságrendű változások mindig nehezek, ezért szeretnénk a távozó csapattagokat támogatni az átállás során, és mély hálával tartozunk nekik eddigi munkájukért.

A Snapchat részvényei az év eleje óta meredek, 75 százalékos zuhanást mutattak, a megszorításoknak köszönhetően viszont a vállalat becslései szerint évi 500 millió dollárt spórolhatnak meg.

(Borítókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)