Újabb sztrájkba kezdenek a pilóták a Lufthansánál

2022.09.06. 16:19
A pilótasztrájk második hulláma kezdődik szerdán a német légitársaságnál, ami az utasszállító divíziónál kettő, míg a cargo üzletágnál három napig tart majd.

A cég pilótáit képviselő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet közölte, hogy a múlt heti munkabeszüntetés után másodszor is sztrájkba kezdenek a Lufthansa és a Lufthansa Cargo pilótái – írja az Airportal.

Az utasszállító járatok pilótái szeptember 7-én, szerdán 0 óra 1 perctől szeptember 8., csütörtök 23 óra 59 kilenc percig sztrájkolnak. A cargo gépek pilótái szintén szerdától nem veszik fel a munkát, de 24 órával tovább, péntek éjfélig szüntetik be a munkát.

Elmondásuk szerint a sztrájk csak akkor kerülhető el, ha az újabb bértárgyalásokon a Lufthansa komoly ajánlattal áll elő. A cég szóvivője szerint a szakszervezet csak tovább eszkalálja a munkaügyi vitát, míg a pilóták képviselői úgy vélik, a Lufthansa nem volt képes egy olyan ajánlat kidolgozására, amely előremozdíthatta volna az ügyet.

A lap beszámolója szerint a pilóták idén 5,5 százalékos béremelést, a következő években pedig automatikus inflációkövetést akarnak kiharcolni.

Mint megírtuk, a német légitársaság pilótáit egyesítő szakszervezet szeptember 2-án egynapos sztrájkra szólította fel a dolgozókat a béremelésekről való egyeztetések elmaradása miatt. A munkabeszüntetés miatt több száz járatot töröltek, amelyek miatt tömegek tiltakoztak a delhi Indira Gandhi nemzetközi repülőtéren.